Αναζήτηση στο Athletebond.gr
Follow us on Social Media
Επίλεξε την κατηγορία που σου ταιριάζει
Λίστα περιοχών
Λίστα
Λίστα
Λίστα περιοχών
Λίστα
Λίστα
ΝΕΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
08.01.2022 06:36
Πηγή: https://www.athletebond.gr/
Μου αρέσει0Δεν μου αρέσει0
Πληροφορίες για το Κανόε Καγιάκ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ

Το άθλημα του κάνοε-καγιάκ Σπρίντ διεξάγεται σε επίπεδους αγωνιστικούς στίβους ήρεμων νερών με δύο τύπους σκαφών, το κανό (C) και το καγιάκ (K). Σε ένα κανό, ο αθλητής αγωνίζεται σε όρθια θέση χρησιμοποιώντας ένα κουπί με μία κουτάλα, σε αντίθεση με το καγιάκ όπου ο αθλητής είναι καθιστός και χρησιμοποιεί κουπί με διπλή κουτάλα. Τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο η αγωνιστική κατηγορία αφορά σε αποστάσεις 200μ, 500μ, 1000μ και 5000μ., τόσο ατομικά όσο και ομαδικά σε ομάδες των τεσσάρων αθλητών/τριων. Κάθε κατηγοριοποίηση γίνεται με βάση τον τύπο του σκάφους, τον αριθμό των αγωνιζομένων ανά σκάφος, το φύλο και την αγωνιστική απόσταση, πράγμα που σημαίνει για παράδειγμα ότι το “C2Α 500m” είναι το διθέσιο κανό Ανδρών 500m.


Οι πρώτοι αγώνες κάνοε-καγιάκ Σπρίντ χρονολογούνται από το 1869 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι πρώτοι διεθνείς αγώνες φαίνεται να έχουν διοργανωθεί το 1924 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Το άθλημα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 με εννέα αγωνίσματα ανδρών, ενώ στο Λονδίνο 12 χρόνια αργότερα μειώνεται ο αριθμός στα οκτώ για να διεξαχθεί η πρώτη γυναικεία κατηγορία στο K1 500μ. Στην Ελλάδα η ιστορία του αθλήματος αρχίζει ουσιαστικά το 1987 με την υπουργική απόφαση 4375/20-3-87 που αναθέτει την ανάπτυξη και την εποπτεία του αθλήματος στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.) με τη θέσπιση της ειδικής επιτροπής Κάνοε-Καγιάκ.


– Το κάνοε-καγιάκ σπριντ διεξάγεται σε ευθεία διαδρομή, σε ήρεμα νερά, σε τέσσερις αποστάσεις: 200, 500, 1000 και 5000 μέτρα.

– Τα αγωνίσματα διαχωρίζονται σε ατομικά και σε ομαδικά με έως και τέσσερις αθλητές σε ένα σκάφος.

– Τόσο τα κανό όσο και τα καγιάκ αγωνίζονται στην κατηγορία Σπρίντ και τα αποτελέσματα διαχωρίζονται από τον τύπο του σκάφους, τον αριθμό των αγωνιζόμενων στο κάθε σκάφος, το φύλο και την απόσταση. Για παράδειγμα, το K1Α 200μ είναι ένα Μονοθέσιο Καγιάκ Ανδρών που αγωνίζεται στην απόσταση των 200 μέτρων.

– Σε ένα καγιάκ, ο αθλητής είναι καθιστός και χρησιμοποιεί ένα κουπί με διπλή κουτάλα για να προωθεί το σκάφος του προς τα εμπρός τραβώντας με την κάθε κουτάλα το νερό, εναλλάσσοντας τις δύο πλευρές.

– Σε ένα κανό, το κουπί έχει μία μόνο κουτάλα και ο αθλητής είναι σε γονατιστή θέση με ένα γόνατο στο κατάστρωμα και το άλλο πόδι προς τα εμπρός, δίνοντας χώρο στον αθλητή να τραβήξει με το κουπί την προτιμώμενη πλευρά του κανό.

– Στους αγώνες οι στίβοι χωρίζονται σε εννέα διαδρομές και οι θέσεις των αθλητών κατανέμονται τυχαία στις αρχικές (προκριματικές) σειρές. Στη συνέχεια, οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα σκάφη στις διαδρομές καθορίζονται από τον χρόνο κατάταξης: στη διαδρομή 5 τοποθετούνται τα ταχύτερα σκάφη, στη συνέχεια αντίστοιχα στη διαδρομή 6, 4, 3, 2, 7, 8, 1 και 9. Εξαίρεση υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς οι αγώνες διεξάγονται σε οκτώ διαδρομές στις οποίες αγωνίζονται 8 σκάφη με τις ταχύτερες διαδρομές να είναι οι 4 και 5 οι οποίες καταλαμβάνονται από τους γρηγορότερους αθλητές που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των προκριματικών σειρών.

– Στην Ελλάδα στους διασυλλογικούς αγώνες και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των υδάτινων συνθηκών, οι διαδρομές μπορούν να περιοριστούν και έως 7 διαδρομές σε κάθε σειρά.

 

 


ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ

Το Canoe slalom είναι ένα άθλημα στο οποίο οι αθλητές συναγωνίζονται με τον χρόνο προσπαθώντας να διανύσουν έναν στίβο άγριων νερών περνώντας έναν συνδυασμό πορτών, στη ροή και ανάποδα της ροής του νερού. Κάθε διαδρομή είναι διαφορετική, αλλά μπορεί να έχει μέγιστο μήκος 300 μέτρα και να περιέχει έως 25 πόρτες, με τουλάχιστον έξι από αυτές αντίθετες στο ρεύμα. Ο τύπος της πόρτας χαρακτηρίζεται από το χρώμα της, κόκκινο για πέρασμα αντίστροφα της ροής του νερού και πράσινο για πέρασμα στη φορά του νερού. Οι στίβοι διεθνώς σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι κορυφαίοι αθλητές να μπορούν να την ολοκληρώσουν σε χρονικό διάστημα μεταξύ 90 και 110 δευτερολέπτων, αν και μπορεί να προκύψουν χρονικές ποινές για το άγγιγμα μιας πόρτας (δύο δευτερόλεπτα) και την απώλεια μιας πόρτας (50 δευτερόλεπτα).

Στο σλάλομ υπάρχουν δύο τύποι σκαφών, το κάνοε (C) και το καγιάκ (K). Στο κάνοε,  χρησιμοποιείται ένα κουπί μονής κουτάλας από έναν αθλητή που κάθεται γονατιστός μέσα στο σκάφος με τα πόδια του λυγισμένα, σε αντίθεση με το καγιάκ που χρησιμοποιείται ένα κουπί διπλής κουτάλας και ο αθλητής βρίσκεται μέσα στο σκάφος σε καθιστή θέση.  


Το κανό σλάλομ ξεκίνησε στην Ελβετία το 1933 ως καλοκαιρινή εναλλακτική λύση του σκι-σλάλομ, και αρχικά γινόταν σε ήρεμα νερά. Η Ελβετία φιλοξένησε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γενεύη το 1949 και η κατηγορία έκανε το ολυμπιακό της ντεμπούτο ως αγώνισμα επίδειξης στους Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, όπου και τα τέσσερα χρυσά μετάλλια κέρδισε η Ανατολική Γερμανία. Η επιστροφή του σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε μετά από 20 χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ως βασικό άθλημα.


Το άθλημα του κάνοε-καγιάκ σλάλομ ξεκινά στην Ελλάδα με την ανεξαρτητοποίηση του αθλήματος και την ανάθεσή του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ.  Η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κάνοε-Καγιάκ Σλάλομ τον Δεκέμβριο του 1999 στον ποταμό Εύηνο στη θέση Μπανιά στην Αιτωλοακαρνανία αποτελεί σταθμό στη προσπάθεια αυτή ενώ η συμμετοχή των αθλητών ξεπερνά όλες τις προσδοκίες.  Το 2002 ξεκινά η κατασκευή της πρώτης αγωνιστικής πίστας σλάλομ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Χάνι Μπανιά στα όρια των δήμων Θέρμου και Ναυπακτίας ο οποίος ολοκληρώνεται το 2003 και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. 


– Το κάνοε-καγιάκ σλάλομ είναι ένα άθλημα στο οποίο οι αθλητές συναγωνίζονται με τον χρόνο μέσα από ένα συνδυασμό περασμάτων πορτών στη ροή και αντίστροφα της ροής του ρεύματος σε άγρια νερά.

 

– Το μήκος του στίβου και ο αριθμός των πορτών ποικίλλει με μέγιστο 25 πόρτες και μήκος 300 μέτρα.

– Ο στίβος είναι ένα μείγμα από πόρτες στη ροή και αντίστροφα της ροής του νερού και η καθεμία αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για τον αθλητή, δοκιμάζοντας σημαντικά την ικανότητά του να αναγνωρίζει και να προχωρά με τη ροή του νερού διατηρώντας παράλληλα την τροχιά, την ισορροπία και την ταχύτητά του.

– Η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο αθλητής σε κάθε πόρτα υποδεικνύεται με χρώμα: κόκκινο για αντίθετη στο ρεύμα πόρτα και πράσινο για πόρτα στη ροή του ρεύματος.

– Υπάρχουν τουλάχιστον έξι πόρτες αντίθετες στο ρεύμα σε κάθε πορεία.

– Οι σχεδιαστές του στίβου καθορίζουν τα μοτίβα των πορτών με τρόπο ανάλογο των χαρακτηριστικών του νερού – eddies, κύματα και stoppers – για να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική πορεία. Κάθε στίβος είναι μοναδικός.

– Διεθνώς ο στίβος σχεδιάζεται έτσι ώστε οι ταχύτεροι αθλητές να τερματίζουν μεταξύ 90 έως 110 δευτερολέπτων.

– Οι αθλητές μπορούν να λάβουν ποινές χρόνου με την προσθήκη 2 δευτερολέπτων για άγγιγμα πόρτας και 50 δευτερολέπτων όταν δεν περάσουν μία πόρτα.

– Οι διεθνείς αγώνες έχουν έναν κύκλο προκριματικών που ακολουθείται από έναν ημιτελικό και τελικό με μόνο 10 αθλητές στον τελικό.

– Υπάρχουν έξι κατηγορίες στο σλάλομ, μονοθέσιο κανό ανδρών (C1A), μονοθέσιο κανό γυναικών (C1Γ), μονοθέσιο καγιάκ Ανδρών (Κ1Α) και μονοθέσιο Καγιάκ Γυναικών (K1Γ), διθέσιο κάνοε ανδρών (C2A) και διθέσιο κάνοε γυναικών (C2Γ). Υπάρχει επίσης το διθέσιο μικτό κανό με έναν άντρα και μία γυναίκα στο σκάφος.

– Εκτός των ατομικών αγωνισμάτων στο σλάλομ διεξάγονται και ομαδικά αγωνίσματα. Ομαδικά είναι τα αγωνίσματα τριών πληρωμάτων που αγωνίζονται μαζί στον ίδιο στίβο και οι ποινές τους συνυπολογίζονται.

– Το Ολυμπιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα τέσσερις κατηγορίες K1Α, K1Γ, C1Α και C1Γ.

– Η διαφορά μεταξύ καγιάκ και κανό είναι απλή. Είναι ο αριθμός των κουτάλων στο κουπί και η θέση του αθλητή στο σκάφος.

– Στο καγιάκ, ο αθλητής κάθεται μέσα στο σκάφος και χρησιμοποιεί ένα κουπί διπλής κουτάλας με το οποίο ωθεί το σκάφος προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας το κουπί εναλλάσσοντας κάθε πλευρά.

– Στο κανό, ο αθλητής είναι γονατιστός μέσα στο σκάφος και χρησιμοποιεί κουπί μιας κουτάλας.


– Το κανό σλάλομ, το οποίο αρχικά διαμορφώθηκε στο σκι, ξεκίνησε στην Ελβετία το 1933 σε ήρεμα νερά, αλλά σύντομα μεταφέρθηκε σε ορμητικά νερά.

 

– Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Slalom πραγματοποιήθηκε το 1949 στη Γενεύη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κανό (ICF) και ήταν μια διετής διοργάνωση μέχρι το 1999.

– Από το 2002, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών διεξάγονται κάθε μη Ολυμπιακή χρονιά με τις κατηγορίες ηλικίας Junior και U23 να διεξάγονται κάθε χρόνο από το 2012.

– Στη δεκαετία του 1960 κανάλια άρχισαν να εκτρέπονται από ποτάμια για να φιλοξενήσουν ειδικές διοργανώσεις.

– Το Canoe slalom ήταν ένα άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 και έγινε βασικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

– Η πίστα του Άουγκσμπουργκ Eiskanal που χρησιμοποιήθηκε για τους Αγώνες του Μονάχου ήταν ο πρώτος τεχνητός στίβος που κατασκευάστηκε και αποτέλεσε το προσχέδιο για τους σύγχρονους αγωνιστικούς στίβους.

– Η γυναικεία κατηγορία C1 παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ICF το 2010 και θα κάνει το Ολυμπιακό του ντεμπούτο το 2020 στους Αγώνες του Τόκιο.

– Ο σχεδιασμός των σκαφών έχει αλλάξει δραματικά από την έναρξη του αθλήματος με τα πτυσσόμενα κανό από καμβά να αντικαθίστανται από fiberglass και τώρα από carbon fiber.


 

ΩΚΕΑΝΙΟ ΚΑΓΙΑΚ

Το Canoe Ocean Racing περιλαμβάνει αγώνες τύπου Surfski, θαλάσσιου καγιάκ (Sea Kayak) και τουριστικού καγιάκ (Touring Kayak). Το surfski είναι το γρηγορότερο σκάφος για μεγάλες αποστάσεις με κύματα σε ανοικτή θάλασσα ή ωκεανό και αποτελεί το μόνο σκάφος των ήρεμων νερών που μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από το ολυμπιακού τύπου καγιάκ σπριντ. Οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αγώνας ωκεάνιου καγιάκ περιλαμβάνουν μεγάλα κύματα που κινούνται από τον άνεμο, ρεύματα από τυφώνα και κωπηλασία σε ταχύτητες ανέμου άνω των 20 κόμβων.

Το Surfski ξεκίνησε στην Αυστραλία το 1900 όταν δύο αδέλφια, ο Χάρι και ο Jack McLaren, τα χρησιμοποιούσαν γύρω από την οικογενειακή επιχείρηση εκτροφής στρειδιών στη λίμνη Innes στη Νέα Νότια Ουαλία. Τα χρησιμοποιούσαν επίσης ως ειδικά σκάφη για να κάνουν σερφ στις παραλίες στο κοντινό Port Macquarie. Η ταχύτητα και η ευελιξία των σκαφών τα έκαναν ιδανικά για σωστικά μέσα, και το 1946 το surfski έγινε μέρος του προγράμματος διάσωσης.

Το Surfski ήταν αρχικά παρόμοιο με τις σανίδες της ιστιοσανίδας, ελασματοποιημένο σε ελαφρύ ξύλο και μερικές φορές καλυμμένο με ύφασμα, αλλά μοντέρνες, ελαφρύτερες εκδόσεις μπορούν να κατασκευαστούν από σύνθετα στρώματα εποξειδικού ή πολυεστερικού ρητινούχου υφάσματος όπως υαλοβάμβακα, Kevlar, ανθρακονήματα ή ένα μείγμα. Καθώς οι αγώνες επεκτείνονταν, τα σκάφη έγιναν μακρύτερα με απότομα μυτερά τόξα και με πτερύγια από κάτω τα οποία ελέγχονται με πεντάλ ποδιών. Συνήθως έχουν μήκος πέντε έως έξι και μισό μέτρα και πλάτος μόνο 40 έως 50 εκατοστά.

Οι αγώνες ωκεάνιου καγιάκ μπορούν να είναι αγώνες από 10km έως πολυήμεροι μεγάλων αποστάσεων. Διεξάγονται σε μονοθέσια και διθέσια surfski, θαλάσσια καγιάκ, και σε μονά ή έξι ατόμων outrigger.

Στους αγώνες ωκεάνιου καγιάκ συχνά συμμετέχουν αθλητές του κάνοε σπριντ και του μαραθώνιου κανό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών του 2015, Teneale Hatton, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 2019, είναι επίσης διπλή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σπριντ.


Οι αγώνες με ωκεάνιο κανό ξεκίνησαν αρχικά με μικρές αποστάσεις περίπου 700 μέτρων, αλλά καθώς ο σχεδιασμός αυτών των σκαφών αναπτύχθηκε οι αγώνες άρχισαν να διεξάγονται σε μακρύτερες αποστάσεις στη θάλασσα. Η πρώτη αγωνιστική εκδήλωση με ωκεάνιο καγιάκ πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική το 1958, με τον αγώνα των 46χλμ από το Scottburgh στο Brighton-Σκωμβούργο. Άλλοι διάσημοι αγώνες είναι το Southern Shamaal επίσης στη Νότια Αφρική, ένας αγώνα 240 χιλιομέτρων από το Πορτ Ελίζαμπεθ στο Ανατολικό Λονδίνο που ξεκίνησε το 1972 και τέσσερα χρόνια αργότερα πραγματοποιήθηκε στο Molokai ο πρώτος αγώνας στη Χαβάη. Οι αγώνες ωκεάνιου καγιάκ είναι η πιο πρόσφατη κατηγορία που αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κανό (ICF) και μια παγκόσμια σειρά αγώνων surfski ξεκίνησε το 2010.


Στην Ελλάδα η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ αφουγγραζόμενη την παγκόσμια τάση αποφασίζει την ανάπτυξη της κατηγορίας του ωκεάνιου καγιάκ από το 2014 και εκπονεί τους πρώτους αγωνιστικούς Κανονισμούς ενώ οργανώνεται και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ στις 2-3 Αυγούστου 2014.  Αν και η αποδοχή από το αγωνιστικό κοινό είναι μεγάλη, η έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθυστερεί την ανάπτυξη του στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες και το 2015 έχουμε τις πρώτες συμμετοχές εθνικής ομάδας σε επίσημους διεθνείς αγώνες και συγκεκριμένα στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα και η πρώτη συμμετοχή του αθλητή Δρούζα Χρήστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ 2015 στην Αϊτή.

Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη έλλειψη σκαφών από τα σωματεία θα αποτελέσει για άλλη μια φορά ένα απροσπέλαστο εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας που διεθνών κατακτά συνεχώς έδαφος.  Εξακολουθεί να γίνεται προσπάθεια για την διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων αν και με μικρή συμμετοχή.

Το 2019 αποτελεί κομβικό σημείο καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κάνοε και παραλαμβάνει 20 εκπαιδευτικά σκάφη τύπου surfski και αντίστοιχα 20 κουπιά.  Η διανομή των σκαφών σε ενδιαφερόμενα σωματεία με προοπτική την ανάπτυξη του αθλήματος αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών στο ωκεάνιο καγιάκ το οποίο φαίνεται να διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.

 

 

                                                     Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
Επιλογή νέων
Επικοινωνία
211 4177123
697 7747975
Σκρα 1, 15121 Πεύκη
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από το Athletebond.
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
Copyright © 2021 | Athletebond.gr ® | Web Design & Web Development by ELED - Interactive Marketing Agency
Επιλογές Cookie
Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του www.athletebond.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα ... Ρυθμίσεις OK

Η ιστοσελίδα μας (www.athletebond.gr) συλλέγει τα εξής cookies:

Αυστηρά απαιτούμενα cookies
Αυτά τα cookies είναι απαιτούμενα για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου. Αν στο πρόγραμμα περιήγησης αποκλείσετε τα cookies, ο ιστοτοπός μας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

Ανάλυση και Στατιστικά
Αυτά τα cookies μας επιτρέπουν να μετράμε την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου μας και να παρακολουθούμε τις πηγές επισκεψιμότητας.

Διαφήμιση και Μάρκετινγκ
Αυτά τα cookies συνήθως καθορίζονται από τους συνεργάτες μας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα προφίλ με τα ενδιαφέροντά σας και να σας εμφανιστούν αργότερα σχετικές διαφημίσεις.

Αποθήκευση Επιλογών
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ